понедельник, 3 февраля 2020 г.

Музей Iвана Марчука


Музей живопису Iвана Марчука

Дві будівлі, розташовані на вулиці Сагайдачного 20/2 (А і Б), перетворять на новий музейно-виставковий центр.«Музейну» ідею підтримали на комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики.
– Сьогодні йде робота щодо формування фонду картин Марчука. Їх передадуть столичній громаді і створять музей для киян, – розповів голова ради Почесних громадян Києва Микола Поліщук.
У профільному департаменті КМДА висловили свої застереження щодо музейної ідеї.
– Спочатку має бути передана колекція картин, на підставі якої створять музей, – повідомив перший заступник директора департаменту культури Сергій Анжияк. Для створення музею ще потрібно отримати письмову згоду самого Івана Степановича, який наразі перебуває на лікуванні.
Картини художника мають «прописати» у приміщеннях, у яких раніше знаходився Подільський військкомат. У 2005 році Президент Віктор Ющенко обіцяв посприяти створенню музею Марчука. Було презентовано декілька проєктів, але жоден із них так і не реалізували.
Іван Марчук – один із найвідоміших українських художників у світі, автор близько п'яти тисяч картин. У 2007 році його внесли до списку «100 геніїв сучасності», згідно з рейтингом британського видання «Daily Telegraph».
Валентин КОВАЛЬСЬКИЙ

Комментариев нет:

Отправить комментарий