среда, 22 февраля 2017 г.

Кража века

Поліція розслідує викрадення 100 картин видатного Івана Марчука
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення 100 картин Івана Марчука. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.
За його словами, ще влітку минулого року художник передав свої кращі полотна для виставки в Іспанії, як це було і раніше, своєму агенту, а той обіцяв влаштувати "мистецький переворот" у свідомості європейців. "Вивіз з майстерні 101 полотно. Дату виставки у музеї Прадо (Мадрид) "призначив" спочатку на 3 вересня 2016 року, потім «переніс» на жовтень, згодом на листопад. А з середини грудня перестав відповідати на телефонні дзвінки художника... Озвався на початку січня, коли відчув, що майстру радять звернутися до правоохоронців. Риторика не змінилася, але з’явилися нотки погроз", - написав Апостол. За його словами, Національна поліція відкрила кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тримає на особистому контролі це питання.
 Довідка УНІАН. Іван Марчук – живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Народився 12 травня 1936 у с. Москаліївка, Волинське воєводство, Польща (нині Лановецький район, Тернопільська область, Україна). Почесний громадянин Тернополя. 2007 року потрапив до рейтингу 100 найвизначніших геніїв сучасності, який уклала британська газета The Daily Telegraph.


Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/1790502-politsiya-rozslidue-vikradennya-100-kartin-vidatnogo-ivana-marchuka.html

Предлагаем вашему вниманию несколько работ художника, демонстрировавшихся в прошлом году в Одесском художественном музее.
Фото А. Михайленко 



Комментариев нет:

Отправить комментарий